Welcome in Greece Welcome in Greece

 

Welcome in GreeceΑρχικήInitial ΑρχικήBack

Περί απαγόρευσης κυνηγίου το "απόσμασμα " συνέχεια ...
.


Οι κυνηγοί

Λόγω της αναστάτωσης που έχει προκύψει μετά την προσωρινή απαγόρευση του κυνηγίου, με διαταγή της Αγγελικής Θεοφιλοπούλου, προέδρου του Ε΄ τμήματος του ΣτΕ, μετά από προσφυγή της Ζωοφιλικής - Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος, θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως:

Η απαγόρευση θα αρχίσει να επιβάλλεται όταν οι ειδικές ενημερωτικές εγκύκλιοι αποσταλλούν στα δασαρχεία, διαδικασία που εκτιμούμε πως θα χρειαστεί μερικά εικοσιτετράωρα. Μόνο όταν ενημερωθείτε επίσημα από τα δασαρχεία για την απαγόρευση, νομιμοποιείται το δασικό όργανο να σταματήσει κυνηγό από την δραστηριότητα.

Από εχθές το βράδυ, οι Κυνηγετικές Οργανώσεις βρίσκονται σε συζητήσεις με το ΥΠΕΚΑ και τους υπεύθυνους για θέματα θήρας και εκτιμάται πως εντός λίγων ημερών θα έχει εκδοθεί νέα ρυθμιστική απόφαση.

Ακόμη, σε περίπτωση που δεν εκδοθεί νέα ρυθμιστική ο κάθε κυνηγός μπορεί και πρέπει να ζητήσει να του επιστραφούν ΟΛΑ τα χρήματα που έχει καταβάλει για την άδεια θήρας.

ΠΗΓΗ : EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΥΝΗΓΙ b


Αναστάτωση προκάλεσε η διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας περί απαγόρευσης του κυνηγίου, έπειτα από προσφυγή της Ζωοφιλικής - Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος, η οποία ζητούσε την αναστολή απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος για την κυνηγετική περίοδο 2013-2014. Ακούστε την ενημέρωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης για το θέμα αυτό, δια στόματος του προέδρου της Γ' ΚΟΠ, κυρίου Μαρκόπουλου.

BINTEO - Ο πρόεδρος της Γ' ΚΟΠ στον FLY 89.7


- Στον αερα η προσωρινη απαγορευση κυνηγιου

Μπορεί η πρόεδρος του Ε' τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας να εξέδωσε προσωρινή απόφαση με την οποία απαγορεύεται νη συνέχιση της κυνηγετικής περιόδου σε ολόκληρη την Επικράτεια, η οποία κανονικά λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2014, όμως τίθενται πολλά ερωτήματα για το κατά πόσον μια τέτοια απόφαση ισχύει ή όχι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης δεν είχε ακόμη κοινοποιηθεί η σχετική απόφαση στο υπουργείο Περιβάλλοντος – αφού εναντίον αυτού στράφηκαν οι ζωοφιλικές οργανώσεις – με αποτέλεσμα να μην ισχύει.

Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Όμως ο δικηγόρος Αθηνών Φαίδων Δημόπουλος καταθέτει τη δική του εμπεριστατωμένη και νομικά τεκμηριωμένη άποψη σχετικά με το κατά πόσον οι κυνηγοί πρέπει να βάλουν τα όπλα τους παρά πόδα.

BINTEO - Στον αερα η προσωρινη απαγορευση κυνηγιου


Oi αντικυνηγοί

ΒΙΝΤΕΟ: Αγγελέτος – Θα μηνύσω Υπουργούς!!!

ΕΔΩ ΤΟ BINTEO:


Απάντηση Οικολόγων Πράσινων στους κυνηγούς της Πελοποννήσου για την απαγόρευση κυνηγιού

Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Πάνος Σουκαράς δήλωσε σχετικά με τη διαμαρτυρία που εξέφρασε ο Προέδρος της Κυνηγητικής ομοσπονδίας Πελοποννήσου για τον περιορισμό του κυνηγιού :

Η Πελοπόννησος υπέστη μία τεράστια οικολογική καταστροφή από τις φωτιές του 2007, από την οποία δεν έχει συνέλθει ακόμα. Μαζί με τη χλωρίδα , υπέστη και σοβαρή ως ολοκληρωτική ζημιά η πανίδα της, με χιλιάδες ζώα να καίγονται ζωντανά.

Πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ κυνηγών και Οικολόγων η φιλόζωων, θεωρώ ότι οι διάφορες κυνηγητικές ομοσπονδίες, θα έπρεπε να έχουν ενεργό ρόλο στην προσπάθεια που έχουμε αναλάβει για την επαναφορά της ζωής στην Πελοποννησιακή Ύπαιθρο, και όχι να διαμαρτύρονται γιατί τους εμποδίζουν να κυνηγήσουν τα ελάχιστα εναπομήναντα ζώα.

ΠΗΓΗ : arcadiaportal.gr.

Top

© Giorgio PeppasWelcome in Greece