Welcome in Greece Welcome in Greece

 


Αρχική Initial Gordon ΠίσωBack

Οι ομάδες

Nterby Gordon - Coppa Europa Γαλλία 2004

Σαν να ήταν το χτες στην πραγματικότητα όμως έχουν περάσει 20 χρόνια και να ξανά εδώ πάντα στο Boynes της Γαλλίαs και γι' αυτή την χρονιά. Αυτή την χρονιά για τοDerby στα Γκορντον Σεττερ υπεύθυνη είναι η Ιταλία .

Αυτό το κύπελλο χαρακτηρίσθηκε από δύο γεγονότα που πρέπει να βάλουν σε σκέψεις όλους τους κυνόφιλους που αγαπούν αυτή την όμορφη φυλή.

 • Επιτέλους μετά από 10 χρόνια η αξία του Derby αναγνωρίστηκε και από τους πίσω από τις Άλπεις Γκορντονίστες !
 • Επίσης έγινεαποδεκτή η άμεση ανάγκη να υπάρξουν κριτές αποδεχτοί από όλους στα επόμενα χρόνια ώστε να διαμορφωθούν κρίσεις τέτοιες που να κατανοούν και να προωθούν το εργασιακό στάνταρτ αυτής της φυλής που έχει διαμορφώσει το Setter Gordon Internatinal Club .

  Κατά την διάρκεια του Κυπέλλου και του Derby υπήρξαν και οι κρίσεις που χρόνια τώρα προκαλούν κάποια προβλήματα στην αποδοχή τους πάντα εν σχέση με το στάνταρτ αυτής της φυλής και την βαθμολογία που δίνεται σε κάποια ζώα ! Πρόβλημα που είναι σχεδόν σύνηθες πια μεταξύ της Ιταλίας και των πέρα των Άλπεων χωρών .

  Τρίτη 23 Μαρτίου 2004 στο Thivars σ' έναν από τους καλύτερους διαγωνισμούς της Γαλλίας που διοργανώνει η ένωση εκπαιδευτών με πρόεδρο τον κ J.C Plat. Μία τεράστια προσπάθεια για μία πολύ μεγάλη οργάνωση, 30 αγώνες , με 400 σκυλιά που διαγωνίζονται , 40 κριτές , 20 σκυλιά περίπου στα μπαράζ ! Συνεχίζουμε στα πεδία με 78 Γκόρντον να προσπαθούν να δείξουν τι αξίζουν ! Η θερμοκρασία αρκετά χαμηλή με πολύ καλή παρουσία θηράματος και από πεδινές πέρδικες και από πολλούς λαγούς που κάνουν την ζωή των διαγωνιζόμενων δύσκολη. Πολύς κόσμος παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στους διάφορους αγώνες .

  Oι νικητές του Ντέρπυ Ας έρθουμε τώρα στον ίδιο τον αγώνα (Derby). Τα πεδία είναι αυτά toy Ile της Γαλλίας που κάθε κυνόφιλος αυτής της φυλής γνωρίζει καλά . Τεράστιες πεδινές εκτάσεις , καλλιεργημένες επί το πλείστον από καλαμπόκι και στάρι με μεγάλη πυκνότητα από πεδινές πέρδικες και λαγούς που δίνουν ευκαιρία σχεδόν σε κάθε διαγωνιζόμενο να δείξει τα κυνηγετικά προσόντα του. Οι κριτές πρέπει αποκλειστικά να βασίζονται στο εργασιακό στάνταρτ της φυλής δηλαδή του Int. Club Gordon Setter για τις κρίσεις τους !

  31 συμμετοχές εκ των οποίων τουλάχιστον δώδεκα άτομα αυτής της φυλής που έπαιζαν σε ψηλό επίπεδο. Όσο αφορά τον τύπο 5-6 άτομα ήταν εκτός !


 • 1os Εξαίρετος Tundra du buisson au Cerf
 • 2os Εξαίρετος Tulane des Monts Brumeux
 • 3os Πολύ Καλός Tilt des Quatre Roches


  Στο κύπελλο στα όμορφα πεδία του Boynes η Γαλλία , η Ιταλία , η Γερμανία, η Ελβετία και η Ολλανδία παρουσίασαν τα Γκόρντον Σέττερς τους. Εδώ αντιθέτως οι πέρδικες ήταν περισσότερες από τους λαγούς . Έτσι αυτή η περιοχή παραμένει ιδανική για την διεξαγωγή του αγώνα και το 2005.

  Ο αγώνας ξεκίνησε με την γνωστή γιορτή , παρουσίαση των ομάδων στις 26-5-2004. Στην μορφολογική παρουσίαση των ομάδων σε 27 άτομα της φυλής βαθμολογήθηκαν 15 με Εξαίρετος , 9 με Πολύ Καλός και 2με Καλός ! Tην επόμενη ημέρα Σάββατο 27-52004 άρχισε η παρουσίαση στα πεδία και στο θήραμα που ήταν πεδινή πέρδικα . Οι θερμοκρασίες πάρα πολύ ψηλές (ασυνήθιστo για την περιοχή ) με ένα αέρα ξερό που έκανε την επιφάνεια του εδάφους σκληρή , γεμάτη ξερή σκόνη.

  Η ημέρα θα τελειώσει με

 • 1ος Εξαίρετος Sharth με πόντο σε μονή πέρδικα Ιταλία,
 • 2ος Εξαίρετος Snook du Buisson au Cerf Γαλλία με ένα πόντο σε ζευγάρι περδίκων
 • 3ος ΠΚ Ranning du Puldu Γαλλία με ένα πόντο στο λεπτό και ένα πόντο στο τέλος της παρουσίασης δύνοντας έτσι στην Γαλλία το δικαίωμα να έχει δύο σκυλιά της στην βαθμολογία.

  Η δεύτερη ημέρα Κυριακή 28-5-2004 διεξήχθη μέσα σε ιδανικές συνθήκες , τέλεια ημέρα με ήλιο αλλά χωρίς ζέστη , λίγος σταθερός άνεμος ! Ο αέρας του Σαββάτου όμως είχε ξεράνει το χώμα και τα ζευγάρια των περδίκων ήταν πολύ ανήσυχα και δεν δέχονταν εύκολα φέρμα. Στο τέλος της παρουσίασης μόνο ένα σκυλί στην βαθμολογία

  1ος Εξαίρετος Naomi de Nahiti θηλυκό Ελβετία.

   Warrenfell Sharth Nικητής Naomi de Nahiti Πάμε λοιπόν σε ένα μπαράζ μεταξύ των νικητών του Σαββάτου και της Κυριακής για να έχουμε τον απόλυτο νικητή μεταξύ δηλαδή Sharth και Naomi.

  Ο Sharth μετά από μικρή αναποφαστικότητα ανοίγετε ωραία προς τα αριστερά .

  Η Naomi φεύγει δυνατά είναι όμως κλειστή στα πλάγια μην καλύπτοντας όλο το χώρο .

  Το μπαράζ τελειώνει με τον κριτή Zanetti που κλείνει στον Sharth για καλύτερη παρουσίαση στο πεδίο και λέγοντας ότι η Νaomi δεν έκανε καλή έρευνα και είχε πολύ κούνημα ουράς . Οι άλλοι κριτές Louis και Senn αντιθέτως δίνουν καλύτερο καλπασμό στην Naomi.

  Πρωταθλητής Ευρώπης Naiomi με αναπληρωματικό τον Sharth .

  Τελικά το κύπελλο ομάδας πάει στην Γαλλία για τους Snook και Running.

  Ειλικρινά ελπίζω ότι η ενωμένη Ευρώπη θα φέρει και καλύτερες κρίσεις και να καταφέρει να απαλείψει το σοβινισμό που πάντα κυριαρχεί και χαρακτηρίζει αυτούς τους αγώνες ! Θα ήθελα να κλείσω με ένα όνειρο ότι θα ήθελα να παρευρεθώ σε αγώνες χωρίς σημαία που γίνονται μόνο για τα σκυλιά και μόνο γι' αυτά ………. Αλλά νομίζω ότι μάλλον δεν θα τους προλάβω σ' αυτή την ζωή !!!!!!  Του κ. Paolo Bellandi
  Ελευθερη μετάφραση Γ Πέππας


 • © Giorgio Peppas

  Top  E-mailme - Giorgio Peppas
  Webmaster