Welcome in Greece Welcome in Greece

 

Welcome in Greece

H δική σας άποψη εδώ
H δική σας άποψη εδώΑρχικήInitial ΠίσωBack

O διασυρμός και ο εξευτελισμός ενός "μύθου"... ...

.

Η μπεκάτσα όταν ταξιδεύει… εκτίθεται αυτό είναι γνωστό σε όλους

Εκτίθεται περισσότερο καθώς κινείται λίγο πολύ σε βασικές κατευθύνσεις αποδημίας, με μια σχετική πυκνότητα. Είτε κατεβαίνει προς τον Νότο είτε γυρίζει στον Βορά.

Η μπεκάτσα γεννιέται στις χώρες του Βορρά .
Οι τόποι αυτοί που γέννησαν τους μύθους των καλικάντζαρων και των ξωτικών, χαρακτηρίζονται από απεραντοσύνη τέτοια, που είναι δύσκολο να την κατανοήσει ο κυνηγός του Νότου που γενικά κινείται σε πιο περιορισμένες συστάδες. Εκεί η μπεκάτσα περιβάλλεται ακόμα με μεγαλύτερη αίσθηση μυστηρίου, καθώς οι αναπαραγωγικές της συνήθειες με τη μυστηριακή συμπεριφορά της έχουν ερεθίσει τη φαντασία των κυνηγών αυτών των χωρών.
Οταν κατασταλάζει στον Νότο, τον χειμώνα, απλώνεται σε μέρη που προτιμά, αλλά έχει μια κινητικότητα ανάλογα με τον καιρό.

Τότε στην φαντασία των βορείων προστίθεται και η φαντασία των νοτίων κυνηγών στην προσπάθεια τους να την καταλάβουν και να την συναντήσουν .
Απόρροια της φαντασίας και των φυσικών χαρακτηριστικών της είναι και τα ονόματα που της έχουν δώσει , Μακρομύτα , Βελουδομάτα , βασίλισα τους δάσους κλπ κλπ.

Παλαιότερα ελάχιστοι την κυνηγούσαν και ακόμη πιο ελάχιστοι την γνώριζαν η είχαν συναντήσει λόγω της ιδιομορφίας του χαρακτήρος της και των συνηθειών της .
Μάλιστα πολλοί τον παλαιό καιρό δεν χαράμιζαν φυσίγγι για μία μπεκάτσα αφού δεν την είχαν μέσα στα “ευγενή “ για τότε θηράματα ..
Την σύγχρονη εποχή όμως η μπεκάτσα ίσως είναι το πιο γνωστό και ποθητό θήραμα της πλειοψηφίας των κυνηγών ειδικά των νοτίων .
Η πανευρωπαϊκή φαντασία δημιούργησε και τον “μύθο “ αυτού του υπέροχου πουλιού και των συγκινήσεων που προσφέρει η δυσκολία στο κυνήγι του , αυτός ο “μύθος “συνεχώς αυξάνεται και μαζί του αυξάνονται και οι κυνηγοί που θέλουν να την κυνηγήσουν και μαζί με τους κυνηγούς αυξάνεται και ένα τεράστιο εργαστήρι καταναλωτισμού με ειδικά και ακριβά προϊόντα μόνο για αυτή, μπεκατσοτούφεκα , μπεκατσοπαντέλονα , μπεκατσοφυσίγγια , μπεκατσοκουδούνια, γενικός μπεκατσορουχισμός , ειδικός ηλεκτρονικός εξοπλισμός για το κυνήγι της μπίπερ και gps και με κορωνίδα την εξεύρεση του ικανού μπεκτασόσκυλου , action κάμερες για να καταγράψουμε τον κυνήγι της και τον θάνατο της και πολλά άλλα.
Ολη αυτή η μπεκατσο-βιομηχανία για να επιζήσει συντηρεί και προάγει συνεχώς τον “μύθο” της μπεκάτσας με τον αυτονόητο σκοπό να πουλάει ...
Ετσι ο αρχικός “μύθος” θαυμασμού έχει μετατραπεί σε μύθο κινδύνου και θανάτου για την ίδια , αφού την κυνηγούν Πανευρωπαϊκά από την στιγμή που θα γεννηθεί και σε όλα τα στάδια της υπόλοιπης ζωής μέχρι την τελική συνάντηση της με ένα θηρευτή φυσικό η του ανθρώπινου είδους.

Και μας ήρθε η Αριάδνη

Φέτος η πατρίδα μας γνώρισε για λίγες ημέρες ένα πολύ δυνατό καιρικό φαινόμενο ψύχους που ονομάστηκε με το μυθικό όνομα Αριάδνη και που “χτύπησε “ την Ελλάδα δυνατά σε συνδυασμό με αντίστοιχα φαινόμενα στην κεντρική νότια Ευρώπη ,αναγκάζοντας μεγάλους αριθμούς του πληθυσμού αυτού του πουλιού να έρθουν στην χώρα μας , με τελική κατάληξη μεγάλων συγκεντρώσεων του είδους σε ενδιαιτήματα όπου το φαινόμενο ήταν πιο ήπιο για να μπορέσει να τραφεί και να επιζήσει ,αφού η Φύση την εξειδίκευσε να διατρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με σκουλήκια.

Και τότε άρχισε η αποκαθήλωση του "μύθου" και ο εξευτελισμός της Βασίλισσας , βελουδομάτας , αρχόντισσας του δάσους .
Αποκαθηλώθηκε , πρώτα απ όλα από τον ίδιο το καιρό που την έκανε πολύ ευάλωτη και μετά ήρθαμε εμείς και ξεκίνησε από εμάς τους υποτιθέμενους λάτρεις της, όχι όλους αλλά αρκετούς, μία παθιασμένη αναζήτηση της με την κακή έννοια το ποιος θα σκοτώσει περισσότερες , αιτιολογώντας το με διάφορες φθηνές δικαιολογίες και να το ανέβασμα φωτογραφιών , σε καπό , κούτες , σε κρεμασμένα τσαμπιά , κρεμασμένη σαν σε ασπρόρουχα σε μαντάλακια , η μία πάνω στην άλλη κλπ κλπ , αυτό δημιούργησε ζήλια , φθόνο και περισσότερο ανταγωνισμό στην προσπάθεια κάποιων να αυξήσουν την ποσότητα των θηρευμένων “βασιλισσών” .
Κάποιοι με νόμιμο τρόπο κάποιοι άλλοι με παράνομο αλλα οι περισσότεροι όχι με ηθικό , γιατί συνάδελφοι δεν μπορείς στην θεωρία να λες ότι λατρεύεις κάτι , να το εξυψώνεις με όμορφα λόγια στον ουρανό και μόλις το βρεις ευάλωτο και το ξέρεις ότι είναι έτσι, με τις πράξεις σου να το αποκαθηλώνεις εξευτελίζεις σε σημείο τέτοιο που ίσως να απειλείται ίδια η ύπαρξη του (αυτό δεν το αναπτύσσω εδώ αλλά κάποια άλλη στιγμή γιατί σίγουρα θα μου πείτε και που το ξέρεις εσύ)....
Κάποια στιγμή πολλοί κυνηγοί και μη αντέδρασαν πολύ σωστά σε όλη αυτή την κατάσταση και ζήτησαν τα αυτονόητα , δηλαδή την απαγόρευση ολίγων ημερών για την μπεκάτσα ,.
Ηρθε επίσημα και κατόπιν εορτής σχεδόν και όχι δίκαια η ολική παύση του κυνηγίου και απαγόρευε περιοχές που δεν είχαν πια χιόνια και παγετό αντιθέτως είχαν θερμοκρασίες 10 βαθμούς κελσίου και τελικά δημιούργησε ακόμη πιο πολλά προβλήματα .
Οι παράνομοι έξω να συνεχίζουν το έργο τους πιο εύκολα , αφού έλειπαν τα μάτια των νόμιμων και οι νόμιμοι μέσα στους υπολογιστές να λένε τον πόνο τους και μία θηροφυλάκη να προσπαθεί πολύ αλλά τι να πρώτο μαζέψει ...
Προσωπικά πιστεύω ότι ολική απαγόρευση δεν ήταν ορθή η δίκαιη όπως έγινε, αλλά όμως ήταν αναγκαία , για να σωθεί αυτό το υπέροχο θήραμα και να σωθούμε και εμείς οι ίδιοι από τον κακό εαυτό μας .

Την αποκαθηλώσαμε , την εξευτελίσαμε και την "σκοτώσαμε" την “Φάτα Μορκγάνα” των ονείρων μας συνάδελφοι, δυστυχώς με τον χειρότερο δυνατόν τρόπο και χωρίς καμία δικαιολογία , την ρίξαμε στα Τάρταρα και στον Αδη , ας ελπίζουμε ότι η Φύση ίσως και με την όποια βοήθεια κάποιων από εμάς θα μπορέσει να επανορθώσει αυτό που έκανε το κακό προσωπείο μας ...

ΥΣ Αν έχετε τυχόν άλλες απόψεις , αντιρρήσεις η ακόμη και να συμπληρώστε κάτι στα παραπάνω , στην διάθεση σας να τα δημοσιεύσω εδώ, αρκεί να μου τα στείλετε .

ΠΗΓΗ : KYΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Photo : Internet - gpeppas
.

Top

© Giorgio PeppasWelcome in Greece