Welcome in Greece ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ KAI OXI MONO

Welcome in Hellas
Welcome in Greece

ΑρχικήInitial ΠίσωBack

Alectroris Graega - Ορεινή πέρδικα της Ελλάδας

ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ Με μεθοδολογίες DNA !! (1-10-2003)

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Βιολογίας Τομέας Γενετικής, Ανάπτυξης & Μοριακής Βιολογίας Τ.Κ. : 54124, Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310- 998309, 998378 . Φαξ: 2310-998374, E-mail: triant@bio.auth.gr

Η Δ' ΚΟΣΕ σε συνεργασία με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη (Τομέας Γενετικής, Ανάπτυξης & Μοριακής Βιολογίας, Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ.) και τον Καθηγητή Νικόλαο Παπαγεωργίου (Τομέας Λιβαδοπονίας & Αγριας Πανίδας, Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.) αρχίζουν ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο:

Στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η διερεύνηση όλων των πτυχών της γεννετικής δομής των φυσικών πληθυσμών της Ελλάδας, της Ορεινής Πέρδικας ( Alectoris graeca graeca ), καθώς επίσης και της Νησιωτικής Πέρδικας ( Alectoris chukar ).

Τα αποτελέσματα θα συμβάλλουν στη διατύπωση ορθολογικότερων διαχειριστικών μέτρων με στόχο την αναβάθμιση των πληθυσμών των ειδών και την αποφυγή ενδεχόμενης γενετικής κατάπτωσής τους. Τέλος τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν τους εκτροφείς περδίκων να γνωρίζουν την καθαρότητα της γενετικής σύστασης των γεννητόρων της μονάδας τους.

Για την επιτυχία του έργου απαιτείται η ενεργός συμβολή των ίδιων των Κυνηγών της Ομοσπονδίας στη συλλογή του βιολογικού υλικού.

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

Ως βιολογικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθούν ιστοί ( μικρό κομμάτι κρέατος ) σε σωλήνες που περιέχουν κατάληλο αντιπηκτικό. Οι κυνηγοί θα μπορούσαν να προβούν στη συλλογή ιστών του ζώου (Σας αποστέλλουμε δυο φιαλίδια, στα οποία θα τοποθετήσετε από ένα δείγμα ιστού Πέρδικας, το οποίο θα το ζητήσετε από τους κυνηγούς σας).

ΣΥΛΛΟΓΗ ΙΣΤΟΥ:

Φοράμε στα χέρια μας γάντια μιας χρήσης ( αν δεν υπάρχουν τότε φοράμε πλαστική σακούλα συντήρησης τροφών ). Από την Πέρδικα που θηρεύτηκε, με καθαρό μαχαίρι κόβουμε μικρό κομμάτι από το συκώτι ή μικρό μέρος μυϊκού ιστού.

Το κομμάτι του ιστού το βάζουμε στο ειδικό πλαστικό φιαλίδιο, το σφραγίζουμε καλά με μια πλαστική ταινία και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη του ψυγείου μας, αφού σημειώσουμε τον αριθμό του δείγματος.

Συμπληρώνουμε το έντυπο με τα Πληροφοριακά στοιχεία του δείγματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος αριθμός για φιαλίδιο και Στοιχεία Δείγματος.

Τα πλαστικά φιαλίδια με τα δείγματα ( ιστός ) μαζί με το συμπληρωμένο έντυπο με τα Πληροφοριακά Στοιχεία των Δειγμάτων θα δοθούν στην Δ' Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος ή θα υπάρχει συνεννόηση με τον κ. Ευάγγελο Χατζηνίκο, Τηλ.: 6972800017 .


ΔΕΙΓΜΑ ΕΝΤΥΠΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Υποχρεωτικά

Αριθμός δείγματος...............................................
Ημερομηνία θήρευσης.........................................
Νομός θήρευσης..................................................
Ονομασία περιοχής θήρευσης.............................
Υψόμετρο.............................................................

Προαιρετικά

Ονοματεπώνυμο κυνηγού.........................................
Τόπος κατοικίας........................................................
Τηλέφωνο.....................................Φαξ: ....................
E-mail: ......................................................................

ΕΠΑΝΩ-UP