Welcome in Greece Welcome in Greece

 

Welcome in GreeceΑρχικήInitial ΠίσωBack

Επιστολή της ΔΚΟΣΕ πρός τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ...
.


    Δ . ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Αθήνα, 14 – 5 – 2014
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
    ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 ΑΘΗΝΑ -
    Τ.Κ. 10563 ΤΗΛ : 2103231212 – 2103232616 FAX: 2103257593 www.dkose.gr e - mail: info@dkose.g

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύριε Πρόεδρε , Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις πρόσφατες παρεμβάσεις που έκαναν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ημερίδα «φιλοζωικών οργανώσεων», αλλά και. .. τις πολιτικές δεσμεύσεις(!) που ανέλαβαν εις βάρος της κυνηγετικής δραστηριότητας. Φυσικά, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν οι θέσεις που εκφράστηκαν απηχούν τα θεσμικά και συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, αποτελεί σε κάθε περίπτωση ατόπημα, τό σο η ρητορική όσο και ο τρόπος που η Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας, έθεσε το ζήτημα του κυνηγίου στη δημόσια ατζέντα της.

Και πραγματικά προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να δώσουν πολιτικές «εξετάσει ς» σε ένα κοινό ολιγομελών και ετερόκλητων σωματείων που αυτοπροσδιορίζονται ως «φιλοζωικά», χωρίς προηγουμένως να έχουν καταδεχτεί την παραμικρή ενημέρωση ή διαβούλευση με τις θεσμικές κυνηγετικές οργανώσεις των εκατοντάδων χιλιάδων μελών, που για δεκαετί ες τώρα λειτουργούν, δρουν και παρεμβαίνουν υπέρ του φυσικού περιβάλλοντος, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Θέσεις όπως η μείωση της κυνηγετικής περιόδου (όπου για τη χώρα μας έχει κριθεί και δικαιωθεί αμετάκλητα από το Ευρωπαικό Δικαστήριο, καθώς είναι η μόνη χώ ρα στην Ε.Ε. που δεν έχει καταδικαστεί για θέματα που αφορούν τη θήρα ), ή η κατάργηση της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων (θεσμός καταξιωμένος στην ύπαιθρο και αναγνωρισμένος για την προσφορ ά του από περιβαλλοντικές ΜΚΟ, κοινωνικές οργανώσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δικαστές και Εισαγγελείς), ούτε καν ως πλαίσιο συζήτησης δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές εξ μέρους μας.

Κύριε Πρόεδρε, δεν είναι στις προθέσεις μας να εμπλακούμε σε έναν πόλεμο α νακοινώσεων, ή διάλογο εξ’ αποστάσεως...

Ούτε και πρόκειται να αναλωθούμε σε αυτήν μας την επιστολή, στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματολογίας έναντι του λαϊκισμού , των... γραφικοτήτων και των αντιεπιστημονικών εκθέσεων «ιδεών» που υπηρετήθηκαν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόσφατη ημερίδα των «φιλόζωων».

Θα είμαστε, βέβαια, έτοιμοι να το κάνουμε, εάν και όποτε το κόμμα σας αποφασίσει να συνομιλήσει για το κυνήγι μαζί μας, μέσα από μια διαδικασία που θα σέβεται τις κυνηγετικές οργανώσεις, θα υπηρετεί την επι στημονική αλήθεια και τις ανάγκες προστασίας του περιβάλλοντος, και δεν θα αντιμετωπίζει τους 250.000 κυνηγούς της χώρας σαν πολίτες μιας δεύτερης κατηγορίας.

Μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί αυτά τα προαπαιτούμενα, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος θα είν αι υποχρεωμένη να εκφράσει, να αντιπροσωπεύσει και να συντονίσει σε όλα τα επίπεδα, την οργή και την αγανάκτηση των 67 κυνηγετικών συλλόγων της δύναμης της και των 60.000 κυνηγών - μελών της.

Αυτών των πολιτών της χώρας, δηλαδή, που σε καμία περίπτωση δεν θα παραμείνουν απαθείς να παρακολουθούν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεδιπλώνουν μια «κρυφή»(;) ατζέντα για το κυνήγι, ή να τους χρησιμοποιούν ως υποκείμενα των πολιτικών εξετάσεων που δίνουν σε... οργανώσεις – «σφραγίδες», με ανύπαρκτη κοινωνική νομιμοποίηση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ ΕΜΜ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

....

Πηγή : dkose.gr


.

Top

© Giorgio PeppasWelcome in Greece