Welcome in Greece Welcome in Greece

 

Welcome in Greece




ΑρχικήInitial ΠίσωBack

Στα … όπλα για το ανοιξιάτικο κυνήγι στη Ζάκυνθο ...

.
Aπόψεις Aπόψεις


Στα … όπλα για το ανοιξιάτικο κυνήγι στη Ζάκυνθο

Ένας οργανωμένος όχλος επιτέθηκε την περασμένη Τρίτη στον Δασάρχη Ζακύνθου κ. Διονύση Θωμόπουλο, καθώς και σε θηροφύλακες και δασοφύλακες που έρχονταν στο νησί για να στελεχώσουν τα κλιμάκια ελέγχων για την πάταξη της ανοιξιάτικης λαθροθηρίας.

Όπως αναφέρει στο «Βήμα», ο κ. Θωμόπουλος ένα «μπουλούκι» περίπου χιλίων ατόμων επιτέθηκαν σε δύο θηροφύλακες από την Πελοπόννησο και δύο δασοφύλακες που έφτασαν στο νησί με το πρωινό φέρι μπόουτ της Τρίτης. «Μισή ώρα αργότερα, με το επόμενο φέρι, επέστρεφα στο νησί από τις διακοπές του Πάσχα και βρέθηκα αντιμέτωπος με εκρηκτικά βίαιες συνθήκες. Μόλις το καράβι κατέβασε τον καταπέλτη, μπούκαραν μέσα στο πλοίο, 200 - 300 άνθρωποι και ψάχνοντας με εντόπισαν μέσα στο αυτοκίνητο ενός φίλου. Προσπάθησαν να το αναποδογυρίσουν, το χτυπούσαν. Προκάλεσαν ζημιές τουλάχιστον 3.000 - 4.000 ευρώ», σημειώνει.

Με άλλο δρομολόγιο το μεσημέρι έφτασαν, με καθυστέρηση, ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νίκος Παπαδόδημας και ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Κώστας Μαρκόπουλος.

Οι δύο τους παρέμεναν για ώρες στο λιμάνι της Κυλλήνης, μαζί με 25 θηροφύλακες των κυνηγετικών ομοσπονδιών και αρκετά τζιπ αυτοκίνητα _ είχαν δεσμευθεί ότι θα στηρίξουν την υποστελεχωμένη δασική υπηρεσία της Ζακύνθου στην προσπάθεια ελέγχου της λαθροθηρίας.

Όμως οι λιμενικές αρχές δεν επέτρεψαν την επιβίβασή τους, προκειμένου να αποτρέψουν νέα επεισόδια στη Ζάκυνθο. Τελικά, οι κ.κ. Παπαδόδημας και Μαρκόπουλος πήγαν στο νησί, για να συμμετάσχουν σε έκτακτη σύσκεψη, με τον δασάρχη, τον δήμαρχο Ζακύνθου κ. Παύλο Κολοκοτσά και εκπρόσωπο της Περιφέρειας.

«Στη σύσκεψη, φοβούμενος αιματοχυσία, εάν ερχόντουσαν ενισχύσεις με θηροφύλακες και δασοφύλακες, αποφάσισα ότι θα προσπαθήσω να διατηρήσω τον έλεγχο της κατάστασης χωρίς τα μικτά κλιμάκια μέχρι να πάρει μια απόφαση το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας», αναφέρει ο κ. Θωμόπουλος, ο οποίος έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το θέμα.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, η δασική υπηρεσία επεξεργάζεται ένα νέο σχέδιο, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο τα μικτά κλιμάκια ελέγχου να έχουν πλέον και τη συνδρομή της Αστυνομίας. Όπως λένε χαρακτηριστικά, «αν δεν βρεθεί λύση, η χώρα μας μπορεί να βρεθεί για άλλη μια φορά στο εδώλιο του ευρωδικαστηρίου».

«Ή θα βρεθεί λύση, ή παραιτούμε. Έχω λάβει απειλητικά μηνύματα, δεν μπορώ να κυκλοφορώ με φόβο. Έχω κάνει για δύο χρόνια προσπάθειες να στήσω την υπηρεσία στη Ζάκυνθο. Κάτι πρέπει να γίνει», υπογραμμίζει ο κ. Θωμόπουλος.

Δήμαρχος: «Εχουμε μια αγάπη με τα όπλα»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζακύνθου, επικαλείται την παράδοση του νησιού στα όπλα και δηλώνει ότι θα τηρηθούν οι νόμοι, αλλά με ιδίαις δυνάμεις. «Έχουμε ένα χόμπι και μια αγάπη με τα όπλα στο νησί. Είναι ένα χόμπι που το έχουν οι Κρητικοί, οι Μανιάτες, το έχουμε κι εμείς. Τα όπλα τους οι Ζακυνθυνοί τα έχουν νόμιμα στα σπίτια. Δεν θα κάνουν απόβαση στο νησί δασοφύλακες, θηροφύλακες, από άλλα μέρη της Ελλάδας, και χωρίς να μας έχουν ενημερώσει. Είναι προσβολή για εμάς. Λες κι εμείς δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το νόμο. Οι υπηρεσίες μας φυλάνε τα Στροφάδια (σ.σ. πρώτο σταθμό στο ταξίδι των ανοιξιάτικων τρυγονιών). Ο νόμος εφαρμόζεται. Είμαστε δίπλα στον δασάρχη», αναφέρει ο κ. Κολοκοτσάς.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια της περασμένης Τρίτης, ο δήμαρχος σημειώνει ότι «υπήρξε μια αντίδραση διότι χωρίς εμάς, χωρίς συζήτηση, αποφάσισαν να έρθουν να επιβάλλουν την τάξη στο νησί. Ο νόμος είναι πάνω από όλους και εφαρμόζεται στη Ζάκυνθο». Όπως υπογραμμίζει «είμαστε υπεύθυνοι και μπορούμε να προστατεύουμε τον τόπο μας.Κάποτε μας δυσφημούσαν με τη θαλάσσια χελώνα, διαδίδοντας ότι τις σκοτώναμε και τις τρώγαμε. Τώρα δημιουργείται αναταραχή διότι στοχοποιείται και πάλι το νησί με το κυνήγι».

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια, επισημαίντας ότι παραμένει ακόμη άγνωστο πως οι ενέργειες αυτές οργανώθηκαν. «Την Τρίτη το πρωί λαθροθήρες επιτέθηκαν στο Δασάρχη Ζακύνθου προκαλώντας ζημιές στο αμάξι του, πετώντας αυγά και γιαούρτια στον ίδιο, αφότου είχαν λάβει γνώση ότι θα γίνουν έλεγχοι για την ανοιξιάτικη λαθροθηρία στο νησί. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από το δασαρχείο Ζακύνθου με κροτίδες και συνθήματα για να σαμποτάρουν τη συνάντηση των αρχών του νησιού και εκπροσώπων των κυνηγετικών οργανώσεων. Η συγκέντρωση αυτή, κάθε άλλο παρά αυθόρμητη ήταν. Το γεγονός αυτό πιστεύουμε ότι αναδεικνύει την πλήρη πολιτική ασυλία που απολαμβάνουν οι λαθροθήρες από την πολιτική ηγεσία της Ζακύνθου», αναφέρει η υπεύθυνη πολιτικής της Ορνιθολογικής κυρία Μαλαμώ Κορμπέτη.

Και προσθέτει: «Οι λαθροθήρες της Ζακύνθου επικαλούνται το "δικαίωμα" τους σε μία υποτιθέμενη παράδοση. Δε μας λένε παρόλα αυτά πόσο παρωχημένη είναι πια αυτή η παράδοση. Δηλαδή πώς μπορεί να αποτελεί παράδοση μία δραστηριότητα όταν το είδος που κυνηγιέται έχει μειωθεί κατά 70% από το 1980, κάτι το οποίο καταστρέφει το ίδιο το θήραμα των κυνηγών και άρα στρέφεται ενάντια στην κυνηγετική κοινότητα; Πώς επίσης μπορούμε να αποκαλούμε παραδοσιακό ένα κυνήγι, του οποίου τα τεχνικά μέσα έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε να αποτελούν μία άνιση μάχη για έναν πληθυσμό που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κρίση και είναι καθ' οδόν προς τους τόπους αναπαραγωγής του;», αναφέρει η κυρία Κορμπέτη.

Η παράνομη θανάτωση και αιχμαλωσία άγριων πουλιών, τα οποία προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα Άγρια Πουλιά και την εθνική νομοθεσία, αποτελεί ένα εκτεταμένο φαινόμενο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία όπου θεωρείται κοινωνικά και πολιτισμικά μία αποδεκτή πρακτική. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, «η παράνομη θανάτωση άγριων πουλιών κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης μετανάστευσης συμβαίνει εδώ και δεκαετίες στα Ιόνια νησιά, και κυρίως στη Ζάκυνθο, τα Στροφάδια, την Κέρκυρα, τους Παξούς και τους Οθωνούς», παρόλο που από το 1985 και μετά το κυνήγι κατά την ανοιξιάτικη μετανάστευση απαγορεύτηκε.

Από το 2011, η Ορνιθολογική, μαζί με τις αντίστοιχες περιβαλλοντικές οργανώσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας, μέλη του δικτύου της BirdLife International, υλοποιεί ενημερωτική εκστρατεία (LIFE+11 INF/ΙΤ/000253 Αλλάζοντας τις κοινωνικές αντιλήψεις για τη λαθροθηρία στη βόρεια Μεσόγειο με στόχο την προστασία της ευρωπαϊκής Βιοποικιλότητας) στη Μεσόγειο για τη μετανάστευση των πουλιών και τα προβλήματα που δημιουργεί η λαθροθηρία.

ΠΗΓΗ : BHMA


ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΥΓΟΝΙΟΥ: Επιτρέπεται νόμιμα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ας επιτραπεί κι εδώ…

Κώστας Παράσχης

Το εθιμικό δίκαιο είναι ισχυρό και ας το κατανοήσουν όλοι

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες οι φήμες, οι απειλές, οι φόβοι, η ενοικίαση πόστων και ο τζίρος των καταστημάτων που λειτουργούν με κυνηγετικά είδη «παίρνουν φωτιά».

Κάθε χρόνο παράλληλα οι «καλοί οικολόγοι» πιέζουν την πολιτεία και τους άλλους κυνηγετικούς συλλόγους στοχεύοντας σε αντιδράσεις, «καταγγέλλουν» τους «δολοφόνους κυνηγούς Ζακυνθινούς» που «εξολοθρεύουν» όπως λένε τα τρυγόνια από την Ευρώπη, βάζοντας στο «παιχνίδι» τελευταία και την τουριστική βιομηχανία του νησιού που όπως λένε κάνουν πολλούς από τους επισκέπτες τουρίστες να μην ξαναέρχονται διότι αντιδρούν έτσι στον αφανισμό… που συντελείται!

Έτσι και φέτος η παράδοση της δυσφήμισης των ντόπιων κυνηγών που διαμαρτύρονται υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στο Απριλιάτικο κυνήγι, επικαλούμενοι και δικαίως, τον άγραφο νόμο που εδώ και δεκαετίες ισχύει στην Ζάκυνθο σ’ ότι αφορά το κυνήγι του τρυγονιού, τηρείται, με κάποιους «αξιωματούχους» να το «παίζουν» υπόδειγμα σ’ ότι αφορά την εφαρμογή των νόμων οι οποίοι δυστυχώς την ίδια στιγμή «διυλίζουν το κουνούπι και περνούν όλα τα άλλα από την τρύπα της βελόνας». Παράδειγμα άγραφου νόμου είναι το έθιμο ή εθιμικό δίκαιο. Το εθιμικό δίκαιο αποτελείται από κανόνες που αφ’ ενός μεν ισχύουν, χωρίς να έχουν τεθεί υποχρεωτικά από την Πολιτεία, αλλά έχουν διαμορφωθεί και επιβληθεί μετά από μακροχρόνια, αδιάκοπη και ομοιόμορφη εφαρμογή από τον ίδιο τον λαό ενός γεωγραφικού τόπου ή χώρας με την προϋπόθεση της απόδοσης σ΄ αυτούς ενσυνείδητης δεσμευτικής ισχύος.

Δεν κατανοούν αυτοί οι μη Ζακυνθινοί τι είναι η συγκεκριμένη ιεροτελεστία του Απριλιάτικου κυνηγιού, αφού η εποχή στην οποία κυνηγάμε τα τρυγόνια σε συνδυασμό με το γεγονός πως αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» της έναρξης, της καλοκαιρινής περιόδου είναι σίγουρα δύο ζητήματα βαθύτατα ριζωμένα στο DNA του ζακυνθινού κάθε ηλικίας, κυνηγού και μη.

Δεν κατανοούν και φωνασκούν πότε μέσω των αιρετών πότε μέσω του δασαρχείου, πότε μέσω της μητρόπολης, απειλώντας την πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού μας και όχι μόνον τη μικρή μερίδα των κυνηγών που απέμεινε ακόμη να τηρεί το έθιμο, που σβήνει δυστυχώς…

Αν κατανοούσαν (μάλλον όχι) ότι κάθε θήραμα έχει τη συγκίνησή του, τα μεταναστευτικά θηράματα (τρυγόνι) ενισχύονται από το γεγονός πως όποιος έχει τύχει έστω και σε ένα καλό πέρασμα στη ζωή του, οι αναμνήσεις από αυτό θα τον ακολουθούν για πάντα.

Η ανάμνηση από ένα κυνήγι σε καλό πέρασμα, διατηρεί τα βασικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αγαπημένης μας δραστηριότητας, την ελπίδα, την προσμονή και την αγωνία μας αμείωτες, κάθε φορά που πηγαίνουμε στο κυνήγι.

Έτσι, ο μισός στόχος κάθε εξόδου έχει επιτευχθεί στην ουσία, πριν από την έξοδο και πριν τη μαζική σφαγή των πουλιών, (όπως καταγγέλλουν) αφού αρκούν τα παραπάνω συναισθήματα για να μας βγάλουν ακόμη και σήμερα, έστω για λίγο, από τις αναπόφευκτα δυσάρεστες σκέψεις της καθημερινότητας…

Εκτιμώ πως δεν θα αποτελούσε υπερβολή να χαρακτηρίσει κανείς το τρυγόνι ως «πολύτιμο θησαυρό» για τους Ζακυνθινούς, κάτι που δεν κατανοούν όσοι τάσσονται απέναντι ως υπερασπιστές δήθεν και πολέμιοι των «αμόρφωτων ζακυνθινών» γιατί έχουν μάθει να ζουν βλέποντας το δέντρο και όχι το δάσος κι αυτό γιατί όπου υπάρχει επιδότηση «οικολογικών» οργανώσεων υπάρχουν και κίνητρα για κοινωνικές ομάδες να δημιουργήσουν φανταστικούς περιβαλλοντικούς κινδύνους για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη και τη χρηματοδότησή τους….

Πάντως για να μπορούμε πάντα να απολαμβάνουμε τη θέα των τρυγονιών από τον Απρίλιο και να περιμένουμε πάντα με την ίδια αγωνία και λαχτάρα να τα κυνηγήσουμε στις πρώτες μέρες κάθε κυνηγετικής περιόδου να ενημερώσουμε τους «ευαίσθητους υπερασπιστές του περιβάλλοντος και της φύσης», ότι το ανοιξιάτικο κυνήγι του τρυγονιού και του ορτυκιού – που έχει απαγορευτεί σε όλη την Ευρώπη (εκτός της Ζακύνθου επειδή η πολιτεία κατανοεί τον εδώ άγραφο νόμο γι’ αυτό το ζήτημα) – θα συνεχίσει στη Μάλτα, μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Σαββάτου που απέρριψε οριακά την κατάργηση του. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τους Μαλτέζους κυνηγούς, οι οποίοι από τις 14 έως τις 30 Απριλίου θα στήσουν και φέτος τα καρτέρια τους στις ακτές της Μάλτας καρτερώντας τους φτερωτούς επισκέπτες, νόμιμα, παρά τις φωνές των οικολόγων και εκεί….

ΠΗΓΗ : zantevoice.gr


Δασάρχης Ζακύνθου: «Τραγική η κατάσταση, οι έλεγχοι θα γίνουν από την δασική υπηρεσία»

Μετά τις μαραθώνιες συζητήσεις στη Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου ανάμεσα στον διευθυντή κ. Θωμόπουλο, στο κλιμάκιο των θηροφυλάκων που έφτασε σήμερα το πρωί (14/4/2014) στη Ζάκυνθο, και την αντιπροσωπεία των κυνηγών, οι οποίοι με ποικίλους τρόπους εκδήλωσαν την αντίθεση τους για τους προγραμματισμένους έλεγχους από το Κράτος, προκειμένου να καταπολεμηθεί η λαθροθηρία, ο κ. Διονύσης Θωμόπουλος μιλώντας στην ZantePress24, εξέφρασε την άποψη του για το ζήτημα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπάλληλοι δεν μπορεί να παραβούν τα καθήκοντα τους.

«Η κατάσταση είναι τραγική και είμαστε προ του κινδύνου επαπειλούμενων επεισοδίων που είναι προ των πυλών. Δεν μπορώ να κάνω πίσω και να υπαναχωρήσω για ζητήματα που απορρέουν των καθηκόντων μου. Δεν μπορώ να μην εφαρμόσω το Νόμο. Οι κυνηγοί στην τοποθέτηση τους έκαναν λόγο για εισβολή ξένων δυνάμεων. Δεσμεύτηκα οι έλεγχοι να γίνονται από εμάς και αν χρειαστώ βοήθεια θα ζητήσω. Θέλω να πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημα μετά και την επιστροφή του αρμόδιου Υπουργού από το εξωτερικό, αλλά τι μέλει γενέσθαι δεν το γνωρίζουμε. Αν το Υπουργείο έχει συγκεκριμένη αντίληψη, αυτό δεν αλλάζει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, είμαι εν αναμονή οδηγιών, δεσμεύτηκα για τους ελέγχους να γίνουν από εμάς, και όποιος παράνομα συλληφθεί θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Θωμόπουλος.

Αναδημοσίευση από: www.zantepress24.gr

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Λευτέρης Νιοτόπουλος και ο Δήμαρχος κ. Παύλος Κολοκοτσάς, σε δηλώσεις τους στην ZantePress24, αναφέρθηκαν στη σημερινή εκδήλωση-διαμαρτυρίας των κυνηγών αλλά και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη σύσκεψη για το κυνήγι στις επόμενες 14 ημέρες.

Παύλος Κολοκοτσάς

«Είχαν σκεφτεί να στείλουν στη Ζάκυνθο και στα Στροφάδια 30 άτομα τα οποία θα διενεργούσαν ελέγχους για παράνομη θήρα. Υπήρξαν αντιδράσεις από τους κυνηγούς του νησιού και είναι κάτι που δεν το δεχόμαστε να συμβεί σαν νησί. Τελικά αποφασίστηκε Δασαρχείο, και Συνομοσπονδία να κάνουν προληπτικούς ελέγχους τις επόμενες δέκα ημέρες χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν σημαντικότερα άλλωστε προβλήματα να λύσουμε στο νησί από το αν κάποιοι θα πάνε στα βουνά να κυνηγήσουν».

Λευτέρης Νιοτόπουλος

«Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από τους κυνηγούς για το κλιμάκιο θηροφυλάκων που έφτασε σήμερα στη Ζάκυνθο. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Δασοφυλακή όπου αποφασίστηκε το Δασαρχείο σε συνεργασία με την Συνομοσπονδία (Κυνηγετική) να διενεργήσουν ελέγχους. Το κλιμάκιο των θηροφυλάκων που ήρθε, είναι στη διάθεση του Δασάρχη, αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί».

ΠΗΓΗ : dasarxeio.com


Εντατικοποίηση μέτρων θηροφύλαξης στη Ζάκυνθο

Με έγγραφο της (1-4-2015/123325/1104), η κεντρική Γεν. Δ/νση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών, επεσήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης μέτρων θηροφύλαξης για τον περιορισμό και την εξάλειψη του παράνομου ανοιξιάτικου κυνηγιού στην περιοχή των Ιονίων νήσων. Ζητούσε συγκεκριμένα τη δημιουργία μικτών περιπολιών, με συμμετοχή των ιδιωτικών φυλάκων θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Μακεδονίας – Θράκης, Ηπείρου και Θεσσαλίας, ανταποκρινόμενη στο περιεχόμενο αυτού του εγγράφου, συγκρότησαν ομάδα 25 φυλάκων θήρας με ικανό αριθμό αυτοκινήτων και τα έθεσαν στη διάθεση της Δασικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, όπου το πρόβλημα της παράνομης θήρας είναι το οξύτερο. Ομάδες φυλάκων θήρας έχουν συγκροτηθεί και για άλλες περιοχές στα Ιόνια.

Όμως, λόγω των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν εκατοντάδες κυνηγών στο Λιμάνι της Ζακύνθου, εναντίον της Δ/νσης Δασών Ζακύνθου, το πρωί της 14ης Απριλίου και προς αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων με κίνδυνο την απώλεια ζωής και περιουσίας, οι Λιμενικές Αρχές της Κυλλήνης δεν επέτρεψαν την επιβίβαση των οχημάτων μας και του προσωπικού με προορισμό το λιμάνι της Ζακύνθου.

Με έγγραφο της η Δ/νση Δασών Ζακύνθου προς την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ορίζει: «…παρακαλούμε προς το παρόν να μην συνδράμετε την Υπηρεσία μας με προσωπικό και οχήματα για τον έλεγχο της λαθροθηρίας κατά την εαρινή μεταναστευτική περίοδο στη Ζάκυνθο. Εφ’ όσον κρίνουμε σκόπιμο ή λάβουμε ανάλογες οδηγίες θα ζητήσουμε την συνδρομή σας την οποία τη θεωρούμε δεδομένη.»

Μετά τα παραπάνω και λόγω της μη διασφάλισης των συνθηκών ασφαλούς διεξαγωγής της θηροφύλαξης, σύμφωνα με τη διαπίστωση των αρμόδιων κρατικών τοπικών Αρχών, δεν κατέστη δυνατή η μετάβαση στη Ζάκυνθο των θηροφυλάκων των Κυνηγετικών μας Οργανώσεων. Πρέπει να τονίσουμε ότι το έργο των φυλάκων θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων σε όλη τη χώρα είναι συνεχές και αποτελεσματικό (πάνω από 100.000 έλεγχοι ετησίως και πάνω από 2.000 μηνύσεις ετησίως), σε στενή πάντοτε συνεργασία με τις Δασικές Αρχές, αλλά και με την αρωγή της Αστυνομίας, των Λιμενικών Αρχών, των συνοριοφυλάκων κλπ, όπου και όταν χρειάστηκε.

ΠΗΓΗ : ksellas.gr

Η Αλήθεια για τη Ζάκυνθο!

Επειδή στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης γράφονται αρκετά τα οποία δεν έχουν δόση αλήθειας και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου κάνει γνωστά τα εξής:

Με τα έγγραφα 123325/1104/1-4-2015 και 124044/1283/7-4-2015 το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μας ζήτησε να συνδράμουμε τις δασικές αρχές της Ζακύνθου στην προσπάθεια πρόληψης της όποιας τυχόν λαθροθηρίας λάβει χώρα στην Ζάκυνθο.

Όπως ήταν φυσικό, τόσο η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και οι άλλες Ομοσπονδίες, όσο και εμείς, ανταποκριθήκαμε σε αυτό το κάλεσμα για βοήθεια θέτοντας στην διάθεση των δασικών υπηρεσιών 25 θηροφύλακες των κυνηγετικών ομοσπονδιών και αρκετά τζιπ αυτοκίνητα.

Συνεπείς λοιπόν στην δέσμευσή μας χτες Τρίτη 14 Απριλίου στις 11:00 συγκεντρώθηκαν στην Κυλλήνη η ανωτέρω δύναμη θηροφυλάκων και ο Πρόεδρος της Κ.Σ.Ε. κος Παπαδόδημας Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Γ΄Κ.Ο.Π. κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος και το μέλος του Δ.Σ. της Δ΄Κ.Ο.Σ.Ε. κος Σταθόπουλος Νικόλαος.

Εκεί διαπιστώσαμε ότι οι λιμενικές αρχές απαγόρευσαν την επιβίβαση των τζιπ και των θηροφυλάκων στο πλοίο φοβούμενοι προφανώς ενδεχόμενα επεισόδια δεδομένου ότι στο λιμάνι της Ζακύνθου ευρίσκοντο συγκεντρωμένοι αρκετές εκατοντάδες Ζακυνθινοί κυνηγοί οι οποίοι μάλιστα το πρωί προπηλάκισαν τον Διευθυντή Δασών Ζακύνθου κο Θωμόπουλο κατά την αποβίβασή του στο νησί.

Αποφασίστηκε μετά από μαραθώνιες επικοινωνίες με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς να πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη στην Ζάκυνθο προκειμένου να εξεταστούν τα δεδομένα..

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ναυτιλιακό πρακτορείο αρνήθηκε να εκδώσει ατομικά εισιτήρια τόσο στον πρόεδρο της Γ΄Κ.Ο.Π. όσο και στον πρόεδρο της Κ.Σ.Ε. και τον εκπρόσωπο της Δ΄Κ.Ο.Σ.Ε. Μετά από σχετική φασαρία το πρόβλημα ξεπεράστηκε και οι ανωτέρω έφτασαν στην Ζάκυνθο περίπου στις 13:30.

Πράγματι στο νησί ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί κυνηγοί.

Στις 14:00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την αιγίδα του Δ/ντή Δασών κου Θωμόπουλου ο οποίος δήλωσε ότι τελικά η υπηρεσία του θα αναλάβει το έργο της φύλαξης του νησιού και ότι προς το παρόν δεν θα χρειαστεί την βοήθεια και την συνδρομή των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων.

Μετά τα πιο πάνω, οι δυνάμεις της θηροφυλακής που ευρίσκοντο στην Κυλλήνη αναμένοντας περαιτέρω οδηγίες επέστρεψαν στην βάση τους αφού μετά τις ανακοινώσεις της δασικής υπηρεσίας δεν υπήρχε κανένας λόγος συνδρομής.

Σημειώνουμε τέλος ότι οι θηροφύλακες της Γ΄Κ.Ο.Π. και δασικός υπάλληλος αναχώρησαν κανονικά από την Ζάκυνθο για την φύλαξη των νήσων Στροφάδων όπως γίνεται τα τελευταία 14 χρόνια.

Αυτή και μόνο αυτή είναι η πραγματικότητα…!!!

ΠΗΓΗ : gkop.gr


.

Top

© Giorgio Peppas



Welcome in Greece